Topsportief fysiotherapie is DE specialist in Arnhem en omstreken voor behandeling en revalidatie van sportblessures en pijnklachten bij het bewegen.

Dus heb je klachten bij het sporten of in het dagelijks leven (door een blessure, door overbelasting of door een operatie) maak dan snel een afspraak, onze therapeuten staan voor je klaar om je zo snel mogelijk weer van je klachten af te helpen. 

Hoe wij te werk gaan

Bij Topsportief kijken we niet alleen naar de blessure zelf, maar proberen we ook de oorzaak van de blessure te achterhalen. Bij een verzwikte enkel of een verdraaide knie is dat duidelijk, maar bij veel overbelastingsklachten ligt de oorzaak vaak complexer. Mogelijke oorzaken voor overbelastingsblessures zijn:
– een tekort aan kracht
– een verschil in kracht tussen links en rechts
– een beperkte bewegelijkheid van een of meerdere gewrichten
– een foutieve afwikkeling
– een te snelle trainingsopbouw
– schoenen die te oud of van slechte kwaliteit zijn

Intake
Bij de intake doen we een analyse, waaruit moet blijken waardoor de klachten zijn ontstaan. Op basis daarvan maken we samen met de sporter een behandelplan. Op deze manier proberen we er niet alleen voor te zorgen dat de blessure verdwijnt, maar ook dat er minder kans is dat de blessure terugkeert.

Behandeling
Een deel van de behandeling bestaat vaak uit het weer belastbaar maken van zwakke gedeeltes van het bewegingsapparaat, waarbij we in onze praktijklokatie in Healthclub Heijenoord gebruik kunnen maken van het zeer uitgebreide fitnesscentrum. Veel sporters die we zien, lopen al maanden of jaren met steeds terugkerende klachten omdat de oorzaak van de klachten niet of onvoldoende wordt aangepakt. Dit is zonde van de tijd wat ons betreft!

Over ons

We werken met een team van gepassioneerde fysiotherapeuten, die allen zelf komen uit de (top)sport (oa atletiek, wielrennen, triathlon). Daarnaast werken onze therapeuten naast hun werk in de praktijk ook voor Global Sports Communication, het atletenmanagementbureau van Jos Hermens, waardoor ze ervaring hebben met begeleiding van atleten van internationaal topniveau op de Olympische Spelen (Rio) en wereldkampioenschappen, de grote marathons (Berlijn, New York, Londen, Chicago) en de Diamond League-wedstrijden. Deze ervaring nemen we weer mee naar ons werk in de praktijk!

Samenwerkingen
Met onze praktijk hebben we samenwerkingsverbanden met onder andere de artsen van Sports Valley in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Mochten we in de behandeling stuiten op zaken die de hulp van een arts vereisen, dan zijn de lijnen dus kort om deze hulp in te schakelen. Daarnaast houden we nauw contact met de arts en desgewenst ook met de trainer over de voortgang van het herstel.