Joost Vollaard

BIG-geregistreerd
Nummer: 39046794904

Olaf van den Bergh

BIG-geregistreerd
Nummer: 
49922194904

Stan Maassen van den Brink

BIG-geregistreerd
Nummer: 
19933175204

Marinus Winters

BIG-geregistreerd
Nummer: 0991250714

Over het team

Joost Vollaard

Ik ben fysiotherapeut sinds 1996 en sportfysiotherapeut sinds 2007. Ik loop hard sinds m’n 12e, vroeger op de baan, nu ben ik enthousiast trailloper. M’n PR op de marathon is 2.56, van lang geleden in Amsterdam.

Ik heb lang gewerkt in de sport-polikliniek in het Bronovo-ziekehuis in Den Haag, waar ik veel ervaring heb opgedaan met het revalideren van sporters na operaties (oa kruisbanden, fracturen) en overbelastingsblessures. In 2012 heb ik de praktijk Topsportief opgestart met een vestiging in Arnhem en een vestiging in Haarlem.

Daarnaast ben ik sinds 2004 werkzaam bij het atletenmanagementbureau Global Sports van Jos Hermens, de laatste jaren werk ik met name met Keniaanse topatleten zoals Eliud Kipchoge, Faith Kipyegon en Geoffrey Kamworor. Ik begeleid de atleten bij de grote marathons (Berlijn, Londen, Chicago, New York), Diamond Leagues en kampioenschappen oa de Olympische Spelen in Rio en de Wereldkampioenschappen atletiek in Londen en Doha.

Van 2007 t/m 2015 was ik werkzaam bij de Atletiekunie, op Papendal en bij diverse trainingsstages en Europese en Wereldkampioenschappen atletiek oa WK’s in Moskou en Peking.

Mijn specialismes zijn: soft-tissue behandelingen, revalidatie post-operatief/na overbelastingsblessures en het maken en opbouwen van oefenprogramma’s op maat.

Olaf van den Bergh

Fysiotherapeut bij Topsportief sinds 2017. Daarnaast ook werkzaam als fysiotherapeut voor Global Sports Communication, een atleten managementbureau die verschillende internationale toppers binnen de atletiek onder hun hoede hebben, waarvoor ik de hele wereld overvlieg om hen te begeleiden.

Op beide werkplekken streef ik mijn passie na: het werken met en helpen van sporters/hardlopers, zowel op (inter)nationaal niveau als de recreatieve fanatiekeling. Mijn werk heb ik altijd gecombineerd met topsport, van voormalig Nederlands kampioen op de 400 meter tot aan Ironman finisher triatleet op de lange afstand.

Specialismes: dry needling, soft-tissue behandelingen, kracht en/of revalidatieschema’s op maat.Stan Maassen van den Brink

In 2023 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HAN in Nijmegen. Voor mijn studie tot fysiotherapeut heb ik nog de opleiding sport en bewegen gevolgd aan het Astrum College in Velp. 

Sinds juli 2023 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Topsportief. Hiervoor gaf ik al de kracht- en core training voor enkele atleten voor Topsportief.

Mijn passie voor sport is groot en eerder heb ik een eigen bedrijf gehad als personal trainer, waarvoor ik verschillende opleidingen heb gevolgd als trainer/coach en voedingsadviseur.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik zelf actief als voetballer bij sc Westervoort in de tweede klasse. Ook ben ik zeer regelmatig in de sportschool te vinden voor een stukje krachttraining. 

Dr. Marinus Winters

Marinus Winters is gespecialiseerd manueeltherapeut en sport-fysiotherapeut. Marinus rondde zijn opleiding tot fysiotherapeut af in 2010 en is sindsdien werkzaam als fysiotherapeut. In 2017 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht op een  proefschrift over shin splints, een veelvoorkomende scheenbeenblessure.

Marinus is een echte sportfanaat, in het bijzonder het hardlopen. Hij behoorde in de jeugd tot de top van Nederland op de atletiekbaan (800/1500 meter) en loopt nu hard voor zijn plezier. Naast het hardlopen, doet Marinus aan tennissen, fitnessen en wielrennen.

Naast zijn werkzaamheden in de fysiotherapiepraktijk is Marinus betrokken bij tal van activiteiten om kennis en kunde onder fysiotherapeuten en (para)medici te bevorderen. Namens het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) werkt Marinus samen met sportartsen en andere fysiotherapeuten om de zorg voor sporters te bevorderen, door het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en het samenstellen van richtlijnen.